8 Eylül 2014 Pazartesi

Video oyunlarının küresel çapta ortak dili İngilizce

İşte bu zorluğu fırsata çevirmek elinizde. Özellikle de video oyunlarını seven ama ailelerinden eleştiri alan genç arkadaşlar için ilginç bir bilgi. İngilizce video oyunları oynama ile İngilizce’yi daha hızlı öğrenme arasında bir bağlantı olduğu bir araştrma ile kanıtlandı.

İsveç’deki Gothenburg Üniversitesi ve Karlstad Üniversitesi araştırmacılarıın ortak bir projesinde, video oyunları oynayan çocukların, İngilizce dil gelişimlerinde bir fark olup olmadığı incelenmiş. Araştırmada 10-11 yaşlarındaki 76 çocuk örnek alınmış. Bu çocuklara çeşitli testler yapılmış ve bir haftalık özel bir günlük tutmaları istenmiş. Günlükte çocuklara okul dışında İngilizce ile karşılaştıkları her durumu ve yeri rapor etmeleri istenmiş. Tabii bunlara bilgisayarkullanımı, internet gezintileri, sosyal medya ve video oyunları da dahil.

Araştırmada okul dışında da İngilizce kullanan çocukların, dil geliştirme konusundaki motivasyonlarında bir değişiklik olup olmadığı gözlemlenmiş. Tahmin edebileceğiniz gibi araştırmanın sonuçları olumlu. Erkek çocuklar haftada ortalama 11.5 saat video oyunlarına harcıyor ve kız çocuklar ise 5.1 saat harcıyor. Tam tersi olarak kız çocuklar video oyundışındaki Facebook benzeri sosyal medya gibi diğer İngilizce kullandıkları aktivitelere haftada yaklaşık 11 saat harcarken, erkek çocuklar ise 8 saat civarı harcıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder